Mazovien (den Mazowieckie Voivodeship)

Mazovien (den Mazowieckie Voivodeship) är den största regionen i Polen - dess yta uppgår till 35.598 km2, utgör detta cirka 11,4% av den totala arealen av landet. Nästan hela Voivodeship ligger inom de centrala polska låglandet. Landskapet i regionen består främst av låglänta områden, och de naturliga dalar de stora central-europeiska floder (Vistula, Bug och Narew) är typiska landform funktioner. Även om de största polska staden (Warszawa) ligger inom Mazovien har regionen behållit mycket av sin naturliga karaktär. Det finns stora skogsområden, inklusive Kampinos Forest - en riktig förundras på europeisk nivå, som är en nationalpark och ett biosfärområde, som utsetts av UNESCO under dess program på Man and the Biosphere (MAB).

Det faktum att över 5 miljoner människor bor i Mazovia - 13,1% av befolkningen i Polen - gör den till den mest folkrika Voivodeship. Det är också den region där den största polska staden, nämligen Warszawa ligger. Staden har cirka 1,6 miljoner invånare, och tillsammans med de angränsande områdena - 2,5 miljoner. Detta gör Warszawa en av de största städerna i denna del av Europa. Det innebär att nästan 50% av Voivodeship befolkning bor i tätorten i Warszawa, och totalt 64% av regionens befolkning i tätorter. Bortsett från den absolut dominerande Warszawa, Schlesien viktiga städer inkluderar Radom, med sina 230.000 invånare, och Płock med sina 130.000 invånare. Andra är betydligt mindre.

Mazovien är en jordbruksbygd, utgör dess jordbruksmark omkring 65% av Voivodeship totala yta (13% av de jordbruksområden i Polen). Sammansättningen innehåller: 71% - åkermark 25% - ängar och betesmarker och 4% - fruktträdgårdar. Mazovien är en trädgårdsodling och frukt odling regionen. Cirka 30% av polska fruktodlingar ligger i Mazovia. Detta utgör mer än 40% av den inhemska produktion av frukt. Mer än hälften av de äpplen och 25% av jordgubbar som produceras i Polen odlas i Mazowieckie Voivodeship. Mazovien är också en ledande producent av grönsaker och näst största bland spannmålsproducenterna i Polen. Den Mazowieckie Voivodeship är också ledande inom mjölkproduktionen, och köttproduktion kan också betygsatt bland sina starka sidor.

Med hänsyn till skyddet av den naturliga miljön, lägger Mazovien stor vikt vid en hållbar utveckling av regionen. Dessa ansträngningar har resulterat i en snabb ökning av ekologisk produktion. Det finns redan över 1.000 ekologiska gårdar i Voivodeship.
Mazovien är displayfönstret polska kulturen för världen. På grund av sin turbulenta historia, har inte många ursprungliga platser materiell kultur arv överlevde. Minnessaker från det förflutna Polens inkluderar det kungliga slottet i Warszawa, byggnader i Warszawa samt ett stort antal palats och herrgårdar i adeln i regionen. Ändå är det modernitet som dominerar i Warszawa, många projekt, som har varit överraskande människor med sina djärva arkitektoniska visioner, genomförs här.

Mazovien är en region som är attraktiv för investerare i Polen. Faktorer såsom storleken av den regionala och den inhemska marknaden samt platsen, som är strategisk för tillverkning och service verksamheten är de viktigaste aspekterna som uppmuntrar investeringar i Mazovia. Andra betydande orsaker goda kommunikationer med resten av landet och Europa, en väl utbyggd IT-infrastruktur, samt välutbildad, högkvalificerad arbetskraft. Den kredit för sista aspekten går delvis till skolorna för högre utbildning och FoU-centrum, som arbetar i regionen och erkända i hela världen.

Mazovien ligger inte så långt bort från andra europeiska huvudstäder. Det tar drygt 2 timmar att flyga till Paris eller London, och drygt en timme till Berlin. Den väl utvecklat nätverk av utmärkta ofta luft och järnvägsförbindelser till de viktigaste europeiska huvudstäderna gör Mazovia och Warszawa lätt tillgängliga platser. Därför är Mazovien är en bra idé för en helg i ett landskap som var en sådan inspiration för romantiska kompositören Frederic Chopin, liksom en plats för att göra affärer. Det finns också en chans att träffa den fascinerande polska kulturen, lyssna på någon jazz i Warszawas klubbar och smaka på några av de specialiteter polska köket, såsom bigos (en ångade maträtt gjord av surkål och / eller färsk kål, kött och svamp ), Zurek (soppa gjord av jäst rågmjöl) eller pirog (klimpar).

Regional Information
Area sq.km: 35,598
Population: 5,000,000
Member since: 2008
Recipes: 102
Business members: 98
Homepage