Pfalz

Välkommen till Pfalz och till en atmosfär full av årtusendets historia och kultur, där förflutet är nyckeln till att förstå dagens. En historia som går tillbaka till 500 f.Kr., när kelterna började odla vinrankan. Senare under den romerska regimen utvecklades denna praxis vidare, omorganiserades och rationaliserades, vilket låg till grund för det som idag är ett av Tysklands ledande vinregioner. Nästan 24 000 hektar planterade med vinodlingar och över 100 miljoner vinodlingar spridda över 85 kilometer längs Pfälzerwald (Pfalzskogen). Vårt klimat är en av de mildaste i Tyskland, med förlängd exponering för solljus (cirka 2000 timmar per år, ca 220 dagar per år) och regnfall mycket lägre än nationellt genomsnitt.

Över 15.000 hektar fält planteras med grönsaker, sallader, potatis och sparris. Från gården till bordet - en sann slogan i Pfalz. Mat och vin - åtnjutits tillsammans med familj och vänner, en mysighet som är djupt rotad i vår kultur. Liksom de många vinfestivalerna och de stora årliga händelserna, som förkroppsligandet av den tyska vindronningen, den stora tyska vinhöstenfestivalen med sin festliga parade, vinfestival och världens största vinfestival - Bad Dürkheimer Wurstmarkt - allt Händer här i Pfalz!

Vår region kommer att förtrolla dig med sin charmiga utsikt över Rhindalen och den oändliga biosfärreservaten Palatinate Forest (Tysklands största sammanhängande skogsområde). På sommaren kan du lukta örter som rosmarin, timjan, salvia och lavendel i slätten och kryddiga arom av harts av barrträd i skogen. Efter lång vandring, vandring, cykling eller klättring kan det vara underbart att stanna vid en av de många skogshyttarna eller utforska de historiska stadskärnorna.

Oavsett om du tycker om att upptäcka de typiska regionala rätterna, som fylld gris, Pfalz leverporslin, köttbullar, det nyligen skörda, fortfarande jättevinet tillsammans med den traditionella lökteriet eller ganska exklusiva Haute cuisine - hittar du allt här. Kom och smaka på vad våra kockar har att erbjuda. Deras passion för äkta mat, gjord av och med de allra bästa lokala och säsongsbetonade råvarorna, som kastanj, pumpa, sparris, fikon, jordgubbar eller Pfälzer Grumbeer (potatis), får dig att bli kär i Pfalz. Upptäck den verkliga Pfalz och ta hem med dig kulinariska minnen för att vara länge länge ...

Pfalz kan lätt nås via motorväg, buss och tåg. Det tar ungefär 60 minuter att komma till oss med bil från närmaste flygplatser i Frankfurt, Karlsruhe, Baden-Baden och Stuttgart.

Läs igenom våra sidor och hitta de autentiska producenterna, gårdsbutikerna, restaurangerna och cateringfirma som representerar
Culinary Heritage of Pfalz

Regional Information
Area sq.km: 5,451 
Population: 1,400,000
Member since: 2015
Recipes: 11
Business members: 37
Homepage Facebook Twitter Instagram