Mazovia (den Mazowieckie Voivodeship)

Mazovia (den Mazowieckie Voivodeship) er den største region i Polen - dens overfladeareal udgør 35.598 km2, udgør ca 11,4% af det samlede område af landet. Næsten hele Voivodeship ligger inden for de mellemamerikanske polske lavland. Landskabet i regionen består overvejende af lavtliggende områder, og de naturlige dale i de store central-europæiske floder (Vistula, Bug og Narew) er typiske landskabsform funktioner. Selv om de største polske by (Warszawa) er beliggende i område Mazovia har regionen bevaret meget af sin naturlige karakter. Der er store områder med skove, herunder Kampinos Forest - en rigtig vidunder på europæisk plan, som er en nationalpark og et biosfærereservat, der er udpeget af UNESCO under sit program for Mennesket og biosfæren (MAB).

Det faktum, at over 5 millioner mennesker bor i Mazovia - 13,1% af befolkningen i Polen - gør det til det mest folkerige Mazowieckie. Det er også den region, hvor den største polske by, nemlig Warszawa, er placeret. Byen har omkring 1,6 millioner indbyggere, og sammen med de tilstødende områder - 2,5 mio. Det gør Warszawa en af \u200b\u200bde største byer i denne del af Europa. Det betyder, at næsten 50% af Voivodeship befolkning bor i byområde af Warszawa, og i alt 64% af regionens befolkning i byområder. Bortset fra den absolut dominerende Warszawa, Voivodship vigtige byområder omfatter Radom, med sine 230.000 indbyggere, og Płock med sine 130.000 indbyggere. Andre er betydeligt mindre.

Mazovia er et landbrugsland region, dets landbrugsjord udgør omkring 65% af det Voivodeship samlede areal (13% af de arealer i Polen). Sammensætningen indeholder: 71% - agerjord, 25% - enge og græsgange og 4% - frugtplantager. Mazovia er et gartneri og frugtavl region. Omkring 30% af de polske plantager er beliggende i Mazovia. Dette udgør over 40% af den indenlandske frugtproduktion. Mere end halvdelen af \u200b\u200bde æbler og 25% af jordbær produceret i Polen dyrkes i Mazowieckie Voivodeship. Mazovia er også en førende producent af grøntsager og næststørste blandt de kornproducenter i Polen. Det Mazowieckie Voivodeship er også førende i mælkeproduktion, og kødproduktionen kan også vurderet blandt sine stærke sider.

Under hensyntagen til beskyttelse af det naturlige miljø, Mazovia lægger stor vægt på bæredygtig udvikling i regionen. Disse bestræbelser har resulteret i en hurtig vækst i økologisk produktion. Der er allerede over 1.000 økologiske gårde i Mazowieckie.
Mazovia er displayvinduet af polsk kultur for verden. På grund af sin turbulente historie har ikke mange originale steder materiel kultur arv overlevede. Erindring om fortiden Polens inkluderer det kongelige slot i Warszawa, bygninger Warszawa samt talrige paladser og herregårde af landadel i regionen. Ikke desto mindre er det modernitet, der dominerer i Warszawa, er mange projekter, som har været overraskende mennesker med deres dristige arkitektoniske visioner, gennemføres her.

Mazovia er en region, der er attraktiv for investorer i Polen. Faktorer som størrelsen af \u200b\u200bden regionale og indenlandske marked samt den placering, som er strategisk for fremstillings-og servicevirksomhed, er de vigtigste aspekter, som fremmer investering i Mazovia. Andre væsentlige årsager er gode transportforbindelser til resten af \u200b\u200blandet og Europa, en veludbygget it-infrastruktur, samt veluddannede, højt kvalificeret arbejdsstyrke. Æren for den sidste aspekt går dels til højere læreanstalter og F & U-centre, der opererer i regionen og er anerkendt i hele verden.

Mazovia ligger ikke så langt væk fra andre europæiske hovedstæder. Det tager lidt over 2 timer at flyve til Paris eller London, og lidt over en time til Berlin. Den veludviklede netværk af fremragende hyppige luft-og togforbindelser til de vigtigste europæiske hovedstæder gør Mazovia og Warszawa let tilgængelige steder. Derfor er Mazovia er en god idé for en weekend i et landskab, som var sådan en inspiration for den romantiske komponist Frederic Chopin, samt et sted for at drive forretning. Det giver også en mulighed for at møde den fascinerende polske kultur, at lytte til nogle jazz i Warszawas klubber, og smage nogle af de specialiteter af polsk køkken, såsom bigos (en stewed ret lavet af sauerkraut og / eller frisk kål, kød og svampe ), Zurek (suppe lavet af gærede rugmel) eller pierogi (dumplings).

Regional Information
Area sq.km: 35,598
Population: 5,000,000
Member since: 2008
Recipes: 102
Business members: 98
Homepage