Pfalz

Dobrodošli u Pfalz i atmosferu punu tisućljetne povijesti i kulture, u kojoj je prošlost ključ za razumijevanje sadašnjosti. Povijest koja seže do 500. godine prije Krista, kada su Kelti počeli kultivirati vinovu lozu. Kasnije, pod rimskom vladavinom, ova je praksa bila dalje razvijena, reorganizirana i racionalizirana, postavivši tako temelje za ono što je danas jedno od vodećih vinske regije Njemačke. Gotovo 24.000 hektara zasađeno vinogradima i više od 100 milijuna vinove loze širilo se na površini od 85 kilometara duž Pfälzerwald (šuma Pfalz). Naša klima je jedna od najbogatijih u Njemačkoj, s povećanom izloženosti sunčevoj svjetlosti (oko 2.000 sati godišnje, oko 220 dana godišnje) i oborine znatno ispod nacionalnog prosjeka.

Preko 15.000 hektara polja sadimo povrće, salate, krumpir i šparoge. Od farme do stola - pravi slogan u Pfalzu. Hrana i vino - uživali su zajedno s obitelji i prijateljima, čarobnjaštvo duboko ukorijenjeno u našoj kulturi. Kao i brojni festivali vina i veliki godišnji događaji, kao što su krunidba njemačke vinske kraljice, veliki njemački festival vinske berbe sa svojom svečanom paradomom, festivalom wineFESTival i svjetskim festivalom vina - Bad Dürkheimer Wurstmarkt - sve Događa se ovdje u Pfalzu!

Naša regija očarat će vas svojim šarmantnim pogledom na rajsku dolinu i beskrajnu rezervatu Palatinske šume Biosfere (najveće susjedne šumske površine Njemačke). Ljeti možete mirisati bilja poput ružmarina, majčine dušice, kadulje i lavande na ravnicama i pikantnim mirisima smole četinjača u šumi. Nakon duge pješačke, trekingačke, biciklističke ili pješačke ture, može se predivno zaustaviti u jednoj od mnogih šumskih kabina ili istražiti povijesne gradske centre.

Bilo da želite otkriti tipična regionalna jela, kao što su punjena svinjska želuca, Pfalzova kobasica jetre, mesne listiće jetre, svježe ulovljeno, još uvijek gustično vino zajedno s tradicionalnom kolača luk, odnosno upscale haute kuhinje - naći ćete sve ovdje. Dođite i uživajte u onome što naši kuhari nude. Njihova strast za autentičnom hranom od najboljih domaćih i sezonskih sastojaka, kao što su kesten, bundeva, šparoge, smokve, jagode ili Pfälzer Grumbeer (krumpir), učinit će vas se zaljubljenima u Pfalz. Otkrijte pravi Pfalz i ponijeti sa sobom kulinarske uspomene koje će dugo trajati ...

Pfalz se lako može doći autocestom, autobusom i vlakom. Potrebno je oko 60 minuta da dođete do nas automobilom s najbližih zračnih luka u Frankfurtu, Karlsruheu, Baden-Badenu i Stuttgartu.

Pregledajte naše stranice i pronađite autentične proizvođače, farmske trgovine, restorane i ugostitelje koji zastupaju
Kulinarska baština Pfalz

Regional Information
Area sq.km: 5,451 
Population: 1,400,000
Member since: 2015
Recipes: 12
Business members: 43
Homepage Facebook Twitter Instagram