Mazovia (den Mazowieckie Voivodeship)

Mazovia (den Mazowieckie voivodskap) er den største regionen i Polen - arealet utgjør 35 598 km2, utgjør dette om 11,4% av det totale arealet av landet. Nesten hele voivodskap ligger innenfor det sentrale polske lavlandet. Landskapet i regionen består hovedsakelig av lavlandet, og de naturlige dalene de store Central-europeiske elver (Vistula, Bug og Narew) er typiske landform funksjoner. Selv den største polske byen (Warszawa) ligger på territoriet til Mazovia har regionen beholdt mye av sin naturlige karakter. Det er store områder med skog, inkludert Kampinos Forest - en ekte vidunder i europeisk målestokk, som er en nasjonalpark og et biosfærereservat, utpekt av UNESCO under sin program for mannen og Biosphere (MAB).

Det faktum at over 5 millioner mennesker bor i Mazovia - 13,1% av befolkningen i Polen - gjør den til den mest folkerike Voivodeship. Det er også den regionen hvor den største polske byen, nemlig Warszawa, ligger. Byen har om lag 1,6 millioner innbyggere, og sammen med de tilstøtende områder - 2,5 millioner. Dette gjør Warszawa en av de største byene i denne delen av Europa. Dette betyr at nesten 50% av voivodskap befolkning bor i storbyområdet av Warszawa, og totalt 64% av regionens befolkning i urbane områder. Bortsett fra det definitivt dominerende Warszawa, voivodship viktige urbane sentre inkluderer Radom, med sine 230 000 innbyggere, og Płock med sine 130.000 innbyggere. Andre er betydelig mindre.

Mazovia er en landbruks-regionen, utgjør dens jordbruksland ca 65% av voivodskap totale areal (13% av de jordbruksområder i Polen). Sammensetningen inneholder: 71% - dyrkbar jord, 25% - eng og beite og 4% - frukthager. Mazovia er en hagebruk og fruktbygda regionen. Ca 30% av polske frukthager ligger i Mazovia. Dette utgjør over 40% av innenlandsk fruktproduksjon. Mer enn halvparten av eplene og 25% av jordbær produsert i Polen er dyrket i Mazowieckie Voivodeship. Mazovia er også en ledende produsent av grønnsaker og andre største blant korn produsenter i Polen. Den Mazowieckie voivodskap er også ledende i melkeproduksjonen, og kjøttproduksjon kan også bli vurdert blant sine sterke sider.

Hensyntatt vern av naturmiljøet, setter Mazovia stor vekt på bærekraftig utvikling i regionen. Dette arbeidet har resultert i en rask vekst i økologisk produksjon. Det er allerede over 1000 økologiske gårder i Voivodeship.
Mazovia er vinduet av polsk kultur for verden. På grunn av sin turbulente historie, har ikke mange originale steder materiell kultur arv overlevde. Mementoes fra fortiden i Polen inkluderer slottet i Warszawa, bygningene i Warszawa samt en rekke palasser og herregårder av de kondisjonerte i regionen. Likevel er det moderniteten som dominerer i Warszawa, er mange prosjekter, som har vært overraskende at folk med sine dristige arkitektoniske visjoner, blir implementert her.

Mazovia er en region som er attraktiv for investorer i Polen. Faktorer som for eksempel størrelsen på det regionale og nasjonale markedet, samt plassering, som er strategisk for produksjon og service aktiviteter, er de viktigste aspektene som oppmuntrer investering i Mazovia. Andre viktige årsaker gode transportforbindelser med resten av landet og Europa, en velutviklet IT-infrastruktur, samt velutdannede, høyt kvalifisert arbeidskraft. Æren for det siste aspektet går delvis til skolene for høyere utdanning og FoU-sentre, som opererer i regionen, og er anerkjent over hele verden.

Mazovia ligger ikke så langt unna fra andre europeiske hovedsteder. Det tar litt over to timer å fly til Paris eller London, og litt over en time til Berlin. Den godt utbygd nett av gode hyppig luft og jernbane forbindelser til de største europeiske hovedstedene gjør Mazovia og Warszawa lett tilgjengelige steder. Det er derfor Mazovia er en god idé for en helg i et landskap som var slik en inspirasjon for den romantiske komponisten Frederic Chopin, samt et sted for å gjøre forretninger. Det tilbyr også en mulighet til å møte fascinerende polsk kultur, å lytte til noen jazz i Warszawas klubber, og smake på noen av spesialitetene polsk mat, for eksempel bigos (en stuet rett laget av surkål og / eller fersk kål, kjøtt og sopp ), Zurek (suppe laget av gjæret rugmel) eller pierogi (dumplings).

Regional Information
Area sq.km: 35,598
Population: 5,000,000
Member since: 2008
Recipes: 102
Business members: 98
Homepage