Pfalz

Velkommen til Pfalz og til en atmosfære full av årtusen historie og kultur, der fortiden er nøkkelen til å forstå dagens. En historie som går tilbake til 500 f.Kr., da kelterne begynte å dyrke vinranken. Senere under den romerske regelen ble denne praksisen videreutviklet, omorganisert og rasjonalisert, og legger dermed grunnlag for det som i dag er en av Tysklands ledende vinregioner. Nesten 24.000 hektar plantet med vingårder og over 100 millioner vinranker spredt over et område på 85 kilometer langs Pfälzerwald (Pfalz-skogen). Klimaet vårt er en av de mildeste i Tyskland, med utvidet sollys (ca. 2000 timer per år, omtrent 220 dager i året) og nedbør meget under nasjonalt gjennomsnitt.

Over 15.000 hektar marker er plantet med grønnsaker, salater, poteter og asparges. Fra gården til bordet - et ekte slagord i Pfalz. Mat og vin - likte sammen med familie og venner, en koselighet som er dypt forankret i vår kultur. I likhet med de mange vinfestivaler og de store årlige begivenhetene, som kronen til den tyske vindronningen, den store tyske vinhøstfestivalen med sin festlige parade, vinfestival og verdens største vinfestival - Bad Dürkheimer Wurstmarkt - alt Skjer her i Pfalz!

Vår region vil fortrylle deg med sin sjarmerende utsikt over Rhindalen og den endeløse Biosphere Reserve Palatinate Forest (Tysklands største sammenhengende skogsområde). Om sommeren kan du lukte urter som rosmarin, timian, salvie og lavendel i slettene og krydrede aromaer av harpiks av nåletræer i skogen. Etter lange vandring, trekking, sykling eller klatring kan det være fantastisk å stoppe ved en av de mange skoghytter eller utforske de historiske bysentrene.

Uansett om du liker å oppdage de typiske regionale retter, slik som utstoppet gris mage, Pfalz 'leverpølse, kjøttboller, den nyopphøstede, fortsatt jevnvinen sammen med den tradisjonelle løkpaien eller oppskalere Haute cuisine - finner du alt her. Kom og få en smak av hva våre kokker har å tilby. Deres lidenskap for autentisk mat, laget av og med de aller beste lokale og sesongens råvarer, som kastanje, gresskar, asparges, fiken, jordbær eller Pfälzer Grumbeer (potet), vil gjøre deg forelsket i Pfalz. Oppdag den virkelige Pfalz og ta med deg kulinariske minner for å vare i lang tid ...

Pfalz kan lett nås via motorvei, buss og tog. Det tar ca 60 minutter å komme til oss med bil fra de nærmeste flyplassene i Frankfurt, Karlsruhe, Baden-Baden og Stuttgart.

Vennligst bla gjennom våre sider og finn autentiske produsenter, gårdsbutikker, restauranter og cateringfirmaer, som representerer
Culinary Heritage of Pfalz

Regional Information
Area sq.km: 5,451 
Population: 1,400,000
Member since: 2015
Recipes: 11
Business members: 37
Homepage Facebook Twitter Instagram