Mazovië (de Mazowieckie woiwodschap)

Mazovië (de Mazowieckie woiwodschap) is de grootste regio in Polen - de oppervlakte bedraagt \u200b\u200b35.598 km2, is er sprake van ongeveer 11,4% van de totale oppervlakte van het land. Bijna de hele provinciale zich binnen het Centraal Poolse laagland. Het landschap van de regio bestaat voornamelijk uit laagland, en de natuurlijke valleien van de grote Midden-Europese rivieren (Vistula, Bug en Narew) zijn typische landform functies. Hoewel de grootste Poolse stad (Warschau) is gelegen op het grondgebied van Mazovië, heeft de regio veel van zijn natuurlijke karakter. Er zijn grote gebieden van de bossen, met inbegrip van de Kampinos Woud - een echte wonder op Europese schaal, dat is een nationaal park en een Biosphere Reserve, aangewezen door de UNESCO het kader van haar programma voor Mens en Biosfeer (MAB).

Het feit dat meer dan 5 miljoen mensen wonen in Mazovia - 13,1% van de bevolking van Polen - maakt het de meest bevolkte provinciale. Ook is het gebied waar de grootste Poolse stad, namelijk Warsaw ligt. De stad heeft ongeveer 1,6 miljoen inwoners, en samen met de aangrenzende gebieden - 2,5 miljoen. Dit maakt Warschau een van de grootste steden in dit deel van Europa. Dit betekent dat bijna 50% van de bevolking van de provinciale woont in de agglomeratie van Warschau, en in totaal 64% van de bevolking van de regio's in stedelijke gebieden. Naast de absoluut dominante Warschau, de wojewodschap de belangrijkste stedelijke centra zijn Radom, met zijn 230.000 inwoners, en Płock met zijn 130.000 inwoners. Anderen zijn aanzienlijk kleiner.

Mazovië is een agrarisch gebied, de landbouwgrond vormt ongeveer 65% van de totale provinciale's gebied (13% van de agrarische gebieden in Polen). De samenstelling bestaat uit: 71% - akkerland, 25% - grasland en 4% - boomgaarden. Mazovië is een tuinbouw en fruitteelt regio. Ongeveer 30% van de Poolse boomgaarden bevinden zich in Mazovië. Dit is meer dan 40% van de binnenlandse fruitproductie. Meer dan de helft van de appels en 25% van de aardbeien geproduceerd in Polen worden geteeld in de Mazowieckie woiwodschap. Mazovië is ook een belangrijke producent van groenten en op een na grootste van de graan producenten in Polen. De Mazowieckie Voivodeship is ook de leider van de melkproductie, en vleesproductie kan ook worden gerekend tot de sterke punten.

Rekening houdend met de bescherming van de natuurlijke omgeving, Mazovia legt een grote nadruk op de duurzame ontwikkeling van de regio. Deze inspanningen hebben geleid tot een snelle groei van de ecologische productie. Er zijn al meer dan 1.000 ecologische boerderijen in de provinciale.
Mazovië is de etalage van de Poolse cultuur voor de wereld. Door de turbulente geschiedenis, hebben niet veel originele plaatsen van de materiële cultuur erfgoed overleefd. Herinneringen aan het verleden van Polen onder meer het Koninklijk Kasteel in Warschau, de gebouwen van Warschau evenals talrijke paleizen en herenhuizen van de adel in de regio. Toch is het de moderniteit, dat domineert in Warschau, zijn veel projecten, die verrassende mensen zijn geweest met hun gedurfde architectonische visies, wordt hier uitgevoerd.

Mazovië is een regio die aantrekkelijk is voor investeerders in Polen. Factoren zoals de omvang van de regionale en binnenlandse markt, alsmede de locatie, dat is van strategisch belang voor productie-en dienstverlenende activiteiten, zijn de belangrijkste aspecten die investeringen aanmoedigen Mazovië. Andere belangrijke redenen zijn goede verbindingen met de rest van het land en Europa, een goed ontwikkelde IT-infrastructuur, alsmede goed opgeleide, gekwalificeerde werknemers. Het krediet voor het laatste aspect gaat deels naar de scholen van het hoger onderwijs en de R & D-centra, die actief zijn in de regio en de hele wereld erkend.

Mazovië is niet zo ver weg gelegen van andere Europese hoofdsteden. Het duurt iets meer dan 2 uur te vliegen naar Parijs of Londen, en iets meer dan een uur naar Berlijn. De goed ontwikkelde netwerk van uitstekende frequente lucht-en treinverbindingen naar de belangrijkste Europese hoofdsteden maakt Mazovië en Warschau gemakkelijk toegankelijke plaatsen. Dat is de reden waarom Mazovië is een goed idee voor een weekend in een landschap dat was zo een inspiratie voor de romantische componist Frederic Chopin, maar ook als een plek om zaken te doen. Het biedt ook een kans om de fascinerende Poolse cultuur te ontmoeten, om te luisteren naar wat jazz in Warschau clubs, en te proeven van de specialiteiten van de Poolse keuken, zoals bigos (een gestoofde gerecht gemaakt van zuurkool en / of verse kool, vlees en champignons ), Zurek (soep gemaakt van gefermenteerde rogge meel) of pierogi (dumplings).

Regional Information
Area sq.km: 35,598
Population: 5,000,000
Member since: 2008
Recipes: 102
Business members: 98
Homepage