Pfalz

Welkom in Pfalz en in een sfeer vol millenniumgeschiedenis en cultuur, waarin het verleden de sleutel vormt om het heden te begrijpen. Een geschiedenis die terugkeert naar 500 v.Chr., Toen de Kelten de wijnstok begon te cultiveren. Later werd deze praktijk onder de Romeinse regel verder ontwikkeld, herorganiseerd en gerationaliseerd, waardoor de grondslag werd gelegd voor wat vandaag een van de voornaamste wijnstreken van Duitsland is. Bijna 24.000 hectare beplant met wijngaarden en meer dan 100 miljoen wijnstokken verspreid over een gebied van 85 kilometer langs het Pfälzerwald (het Pfalz bos). Ons klimaat is een van de mildste in Duitsland, met een langdurige blootstelling aan zonlicht (ongeveer 2000 uur per jaar, ongeveer 220 dagen per jaar) en regenval veel lager dan het nationale gemiddelde.

Meer dan 15.000 hectare velden worden geplant met groenten, salades, aardappelen en asperges. Van de boerderij naar de tafel - een echte slogan in Pfalz. Eten en wijn - genoten samen met familie en vrienden, een gezelligheid die diep geworteld is in onze cultuur. Net als de vele wijnfestivals en de grote jaarlijkse evenementen, zoals de kroning van de Duitse wijnkoningin, het grote Duitse wijnoogstfestival met zijn feestelijke parade, de wijnfestival en het wereldwijdste wijnfestival - de Bad Dürkheimer Wurstmarkt - alles Gebeurt hier in Pfalz!

Onze regio betovert u met zijn charmante uitzichten over het Rijndal en het eindeloze Biosfeerreservaat Pfalzwoud (het grootste aangrenzende bosgebied van Duitsland). In de zomer kunt u kruiden ruiken zoals rozemarijn, tijm, salie en lavendel in de vlakten en pittige aroma's van de hars van naaldbomen in het bos. Na lange wandelen, trekken, fietsen of klimtochten kunt u heerlijk stoppen bij een van de vele boshutten of de historische stadscentra verkennen.

Of u de typische regionale gerechten wilt ontdekken, zoals de maag van de gevulde varkens, de Pfalz-leverworst, de gehaktgehaktballetjes, de vers geoogste, stillgierige wijn, de traditionele uientaart of de hogere gerechten hier. Kom een \u200b\u200bsmaak krijgen van wat onze Chefs te bieden hebben. Hun passie voor authentiek eten, gemaakt van en met de beste lokale en seizoensgebonden ingrediënten, zoals kastanje, pompoen, asperges, vijgen, aardbeien of Pfälzer Grumbeer (aardappel), maakt u verliefd op Pfalz. Ontdek de echte Pfalz en ga naar huis met culinaire herinneringen die lang duren ...

Pfalz is gemakkelijk te bereiken via de snelweg, bus en trein. Het duurt ongeveer 60 minuten met de auto vanaf de dichtstbijzijnde luchthavens in Frankfurt, Karlsruhe, Baden-Baden en Stuttgart.

Bekijk alstublieft onze pagina's en vind de authentieke producenten, boerderijwinkels, restaurants en cateraars, die de
Culinair Erfgoed van Pfalz

Regional Information
Area sq.km: 5,451 
Population: 1,400,000
Member since: 2015
Recipes: 11
Business members: 37
Homepage Facebook Twitter Instagram