Μαζοβιέτσκι (η Voivodeship Mazowieckie)

Μαζοβιέτσκι (η Voivodeship Mazowieckie) είναι η μεγαλύτερη περιοχή στην Πολωνία - επιφάνεια της περιοχής ανέρχεται σε 35.598 km2, αυτό αποτελεί περίπου το 11,4% της συνολικής έκτασης της χώρας. Σχεδόν το σύνολο των βοϊβοδάτων βρίσκεται εντός των πολωνικών Κεντρικής πεδινά. Το τοπίο της περιοχής αποτελείται κυρίως από πεδινές περιοχές, καθώς και τα φυσικά κοιλάδες των μεγάλων Κεντρικής-ποταμούς της Ευρώπης (Βιστούλα, Bug και Narew) είναι τυπικά χαρακτηριστικά landform. Αν και η μεγαλύτερη πόλη της πολωνικής (Βαρσοβία) βρίσκεται στην επικράτεια της Μεγάλης Πολωνίας, η περιοχή έχει διατηρήσει μεγάλο μέρος του φυσικού χαρακτήρα του. Υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις των δασών, συμπεριλαμβανομένης της Δάσος Kampinos - ένα πραγματικό θαύμα σε ευρωπαϊκή κλίμακα, η οποία είναι ένα εθνικό πάρκο και ένα βιόσφαιρας, που ορίζεται από την UNESCO στο πλαίσιο του προγράμματος του στον άνθρωπο και την Βιόσφαιρα (MAB).

Το γεγονός ότι πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε Mazovia - 13,1% του πληθυσμού της Πολωνίας - καθιστά το πολυπληθέστερο βοϊβοδάτων. Είναι επίσης η περιοχή όπου η μεγαλύτερη πολωνική πόλη, δηλαδή Βαρσοβία, βρίσκεται. Η πόλη έχει περίπου 1,6 εκατομμύρια κατοίκους, και μαζί με τις παρακείμενες περιοχές - 2,5 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό καθιστά Βαρσοβία μία από τις μεγαλύτερες πόλεις σε αυτό το μέρος της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν το 50% του πληθυσμού της ζει βοϊβοδάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Βαρσοβίας, και συνολικά, το 64% του πληθυσμού της περιοχής σε αστικές περιοχές. Εκτός από την κυρίαρχη σίγουρα Βαρσοβία, σημαντικό αστικό του περιφερειάρχη κέντρα περιλαμβάνουν Radom, με τους κατοίκους του 230.000, και Płock με 130.000 κατοίκους. Άλλοι είναι σημαντικά μικρότερα.

Μαζοβιέτσκι είναι μια γεωργική περιοχή, της γεωργικής γης αποτελεί περίπου το 65% της συνολικής έκτασης του βοϊβοδάτων του (13% των γεωργικών εκτάσεων στην Πολωνία). Η σύνθεση περιλαμβάνει: 71% - καλλιεργήσιμης γης, το 25% - λιβάδια και βοσκοτόπια και 4% - περιβόλια. Μαζοβιέτσκι είναι κηπουρική και καλλιέργεια φρούτων περιοχή. Περίπου το 30% των Πολωνών οπωρώνες βρίσκονται σε Mazovia. Αυτό αποτελεί πάνω από το 40% της εγχώριας παραγωγής φρούτων. Περισσότερο από το ήμισυ των μήλων και το 25% των φραουλών που παράγονται στην Πολωνία καλλιεργούνται στην Voivodeship Mazowieckie. Μαζοβιέτσκι είναι επίσης ο κορυφαίος παραγωγός λαχανικών και η δεύτερη μεγαλύτερη μεταξύ των παραγωγών σιτηρών στην Πολωνία. Η Voivodeship Mazowieckie είναι επίσης ο ηγέτης στην παραγωγή γάλακτος, κρέατος και παραγωγή μπορεί επίσης να αξιολογηθεί μεταξύ των πλεονεκτημάτων της.

Λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, Κεντρική δίνει μεγάλη έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής. Αυτές οι προσπάθειες έχουν οδηγήσει σε ταχεία ανάπτυξη στην οικολογική παραγωγή. Υπάρχουν ήδη πάνω από 1.000 οικολογικά αγροκτήματα στην βοϊβοδάτων.
Κεντρική είναι η βιτρίνα του πολωνικού πολιτισμού για όλο τον κόσμο. Λόγω ταραχώδη ιστορία της, όχι πολλά από τα αυθεντικά μέρη της κληρονομιάς υλικού πολιτισμού έχουν επιζήσει. Ενθύμια από το παρελθόν της Πολωνίας περιλαμβάνουν το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας, τα κτίρια της Βαρσοβίας, καθώς και πολλά παλάτια και αρχοντικά της ανώτερης τάξης στην περιοχή. Παρ 'όλα αυτά, είναι νεωτερικότητας που κυριαρχεί στη Βαρσοβία, πολλά έργα, τα οποία έχουν εκπληκτικά ανθρώπους με τόλμη αρχιτεκτονικά οράματα τους, υλοποιείται εδώ.

Μαζοβιέτσκι είναι μια περιοχή που να είναι ελκυστική για τους επενδυτές στην Πολωνία. Παράγοντες όπως το μέγεθος των περιφερειακών και εγχώρια αγορά, καθώς και την τοποθεσία, που είναι στρατηγικής σημασίας για την κατασκευή και λειτουργία των δραστηριοτήτων, είναι οι πιο σημαντικές πτυχές που θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε Mazovia. Άλλοι σημαντικοί λόγοι περιλαμβάνουν καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις με την υπόλοιπη χώρα και την Ευρώπη, μια καλά αναπτυγμένη υποδομή πληροφορικής, καθώς και καλά εκπαιδευμένο, εργατικό δυναμικό υψηλής ειδίκευσης. Η πίστωση για την τελευταία πτυχή πηγαίνει εν μέρει στα σχολεία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, τα οποία λειτουργούν στην περιοχή και είναι αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο.

Κεντρική βρίσκεται όχι πολύ μακριά από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Παίρνει λίγο περισσότερο από 2 ώρες για να πετάξει στο Παρίσι ή το Λονδίνο, και μόλις πάνω από μια ώρα στο Βερολίνο. Το καλά αναπτυγμένο δίκτυο των εξαιρετικά συχνή αέρα και των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τις κύριες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κάνει Mazovia Βαρσοβία και εύκολα προσβάσιμες θέσεις. Αυτός είναι ο λόγος Μαζοβιέτσκι είναι μια καλή ιδέα για ένα Σαββατοκύριακο σε ένα τοπίο το οποίο ήταν μια τέτοια έμπνευση για το ρομαντικό συνθέτη Φρεντερίκ Σοπέν, καθώς και μια θέση για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Προσφέρει επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν το συναρπαστικό πολωνική κουλτούρα, να ακούσετε κάποια τζαζ κλαμπ της Βαρσοβίας, και να δοκιμάσετε μερικές από τις σπεσιαλιτέ της πολωνικής κουζίνας, όπως bigos (ένα στιφάδο πιάτο από λάχανο τουρσί και / ή φρέσκο \u200b\u200bλάχανο, το κρέας και τα μανιτάρια ), Zurek (σούπα φτιαγμένη από αλεύρι σίκαλης που έχουν υποστεί ζύμωση) ή pierogi (dumplings).

Regional Information
Area sq.km: 35,598
Population: 5,000,000
Member since: 2008
Recipes: 102
Business members: 98
Homepage